• CEGSS (Central European Group for Separation Sciences)

  A CEGSS 1998 októberében alakult meg, Bledben, az 5th International Symposium on Separation Sciences konferencián. Az alapítók Dušan Berek (Szlovákia), Jože Marsel (Szlovénia), Branko Nikolin (Bosznia-Hercegovina), Nyiredy Szabolcs és Nikola Šegudović (Horvátország). Jelenleg tíz ország tagja a CEGSS-nek. A METT képviselője a CEGSS-ben Klebovich Imre, a CEGSS állandó tagja.

 

 • EuSSS (European Society for Separation Science)

  Az EuSSS Günther Bonn, Udo Brinkman, Francesco Dondi, és Hartmut Frank kezdeményezése alapján alakult meg 2002-ben. A 24th International Symposium on Chromatography konferencián 2002 szeptemberében Lipcsében az európai országok nemzeti elválasztástudománnyal foglalkozó tudományos szervezetei alapították meg az EuSSS-t. A METT képviselője az EuSSS-ben Felinger Attila.

 

 • CASSS (California Separation Science Society)

  CASSS – eredetileg Kaliforniában alakult, ma már nemzetközi tudományos társaság, amely fórumot biztosít az ipar, az egyetemek és a hatóságok számára az elválasztástudomány fejlődésének és elterjedésének érdekében.

 

 • CSSC (Connecticut Separation Science Council)
  1982-ben Horváth Csaba és Ettre László kezdeményezése nyomán alakult meg a Connecticut Chromatography Council (CCC) azzal a céllal, hogy a kromatográfia tudományát népszerűsítse a térségben. 1998 óta – különböző szervezeti változások után – a Társaság Connecticut Separation Science Council (CSSC) néven működik. A METT és a CSSC a Csaba Horváth Memorial Award díjat közösen adja át.